A magyar érmek több mint felét egyetemisták szerezték Tokióban!

A magyar érmek több mint felét egyetemisták szerezték Tokióban!

Unisport Podcast a MEFS alelnökével, Gál András Leventével és Juhász Péter főtitkárral az egyetemisták kiemelkedő olimpiai szerepléséről.

Értékes és tanulságos összesítő anyagot készítette a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a hallgatói jogviszonnyal rendelkező magyar egyetemisták és főiskolások olimpiai részvételéről, szerepléséről. Ennek alapján egy intézményi eredményességi rangsor is készült, de mint a következő interjúkból kiderül, elsősorban nem ez a fontos megközelítés az egyetemi és főiskolai sport hazai szerepvállalása szempontjából.

Ami tény: a 2021. évi tokiói olimpián a 175 nevezett magyar versenyzőből 68 fő rendelkezett hallgatói jogviszonnyal az esemény idejében (a teljes magyar csapat 38,8%-a), és a magyar küldöttség által nyert 20 éremből 13 érmet nyertek hallgatók (egyéni sportágakban, valamint vízilabda csapatok és vívás, kajak-kenu csapatok tagjaiként).

Gratulálunk az érintetteknek a sikerekhez, amelynek hatásáról a MEFS főtitkára és alelnöke Mezei Dánielnek beszélt az Unisport Podcast legújabb részében.

Fotó: Getty Images

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn