BEAC-siker a félmaratoni országos bajnokságon

BEAC siker a félmaratoni országos bajnokságon

Remekült szerepeltek a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) atlétái a szeptember 12-én, vasárnap rendezett félmaratoni országos bajnokságon: Csere Gáspár első, Farkas Dárius Ádám második lett a rangos viadalon.

Olvasási idő: 1 perc

A korábbi évekkel ellentétében ezúttal nem a Wizz Air Budapest Félmaraton keretein belül rendezték meg a félmaratoni országos bajnokságot. Idén Székesfehérvár adott otthont a hazai futóberkekben nagyra tartott eseménynek, amelyen összemérte erejét a hazai férfi és női elit több tagja is.

A férfiak mezőnyében rajthoz állt a többszörös magyar félmaratoni bajnok, a riói olimpiát is megjárt BEAC-atléta, Csere Gáspár, valamint az ugyancsak BEAC-színekben versenyző Farkas Dárius Ádám. A beszámolók szerint az idén már több félmaratoni viadalon – Generali Night Run, Telekom Vivicittá – is diadalmaskodó Gáspár a nyolcadik kilométernél lépett meg üldözőjétől, Farkas Dárius Ádámtól, és 1:06.58-cas idővel, több mint másfél perces előnnyel ért célba klub- és vetélytársa előtt. A férfiak 24 fős mezőnyében a harmadik BEAC-os induló, Dani Áron a 13. helyen végzett.

Bár saját bevallása szerint időeredménye némiképp elmaradt a várakozástól, Gáspár ebben az évben egy külföldi félmaratoni versenyen szeretne javítani egyéni legjobbján, és tervei szerint egy eddig meg nem nevezett maratoni viadalon is rajthoz áll.

A nők 21 főt felvonultató viadalán is szerepeltek BEAC-futók, kevesebb sikerrel: Biróné dr Molnár Valéria a 7., míg Tüttő Júlia a 14. helyen végzett.

A 2021-es férfi félmaratoni országos bajnokság végeredménye:

  1. Csere Gáspár (BEAC) 1:06.58
  2. Farkas Dárius Ádám (BEAC) 1:08.33
  3. Lomb Ádám (PVSK) 1:08.38

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: csupasport.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn