Budapesten tartja tisztújító közgyűlését az Európai Egyetemi Sportszövetség

Budapesten tartja éves közgyűlését az Európai Egyetemi Sportszövetség

Szeptember 10-én és 11-én a Testnevelési Egyetemen rendezik az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) tisztújító közgyűlését, amelyre összesen 40 tagországból érkeznek küldöttek. A nagyszabású esemény szervezője a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

Olvasási idő: 3 perc

Nem is lehetne jobb házigazdája az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szeptember 10-én és 11-én sorra kerülő tisztújító közgyűlésének, mint Magyarország egyetlen sportegyeteme, a Testnevelési Egyetem (TE). Persze nincs minden előzmény nélkül, hogy hazánkban rendezik meg a kontinens egyetlen egyetemi sportszövetsége, az EUSA éves közgyűlését: a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) június 17-én és 18-án ugyanis előkészületi találkozó keretén belül látta vendégül az EUSA képviselőit.

Az EUSA 46 tagországából 40 jelezte részvételi szándékát, és természetesen Magyarország is képviselteti magát az eseményen: Rakaczki Zoltán, a MEFS elnökségi tagja és Juhász Péter, a MEFS főtitkára is ott lesz az eseményen, továbbá beszédet mond a pénteki, TE Aulájában rendezendő ünnepi vacsorán dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Budapesten tartja éves közgyűlését az Európai Egyetemi Sportszövetség

No de haladjunk szép sorjában! Pénteken reggel 10 órakor, a Novotel szállodában kezdődik az EUSA jelenlegi végrehajtó bizottságának utolsó hivatalos ülése.
Délután négy és este hét óra között a TE Athén termében kerül sor az EUSA beszámoló közgyűlésére, amelynek során szó esik a 2022-es lódzi Európai Egyetemi Játékok (EEJ) előkészületeiről is. Az egyik legérdekesebb napirendi pontnak az ígérkezik, hogy javaslatot tesznek a jövőbeni online vagy hibrid közgyűlések megtartására.

A pénteki nap hivatalos vacsorával zárul, amelynek részeként – a ParaDance Company kerekesszékes táncosok közreműködésével – akrobatikus bemutatót tart a BEAC cheerleader csapata. A tervek szerint hivatalos köszöntőt mond Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Adam Roczek, az EUSA elnöke, Leonz Eder, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) megbízott elnöke, továbbá Mocsai Lajos, a MEFS elnöke is. A folytatásban a DEAC Cheer Dance szórakoztatja a jelenlévőket, az est zárásaként pedig újra a 2024-es hazai rendezésű Európai Egyetemi Játékok kerülnek középpontba. Ennek részeként beszédet mond Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) elnöke.

Budapesten tartja éves közgyűlését az Európai Egyetemi Sportszövetség

Szombaton szintén a TE Athén terme ad otthont az EUSA tisztújító közgyűlésének, amelyen lesz miért és kiért izgulnunk: a MEFS Rakaczki Zoltánt – aki egyben a TFSE ügyvezetője is – jelöli EUSA végrehajtó bizottsági tagnak. Amennyiben a közgyűlés megválasztja, sporttörténelmi pillanatnak leszünk tanúi, hiszen ő lesz az első magyar, aki betölti ezt a posztot. A nap zárásaként kerül sor a FISU és az EUSA közötti stratégiai megbeszélésre.

Az esemény szervezését önkéntesek is segítik: Gáspár Sára és Horváth Marcell, az idei FISU Önkéntes Akadémia két magyar résztvevője és Gulyás Eszter, aki hosszú évek óta állandó résztvevője a hazai és nemzetközi EUSA-eseményeknek. Rajtuk kívül jelen lesz a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) néhány hallgatója, továbbá 18, zömében miskolci és néhány debreceni diák is, akik munkájára a 2024-es hazai rendezésű Európai Egyetemi Játékok (EEJ) kapcsán számítanak a szervezők.

Az esemény angol nyelvű honlapját ezen a linken éritek el.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: budapest2021.eusa.eu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn