Egyetemistaként az olimpián!

A pénteken kezdő ötkarikás játékokon jónéhány egyetemi hallgató is részt vesz. Lássuk, kikért szoríthatunk!

 Olvasási idő: 2 perc

 

A magyar küldöttség 173 sportolóval utazik a pénteken kezdő tokiói olimpiai játékokra, közöttük számos egyetemistával. Vegyük sorra őket, akikre nemcsak hazájuk, hanem alma materük is büszke lehet!

Adolf Balázs – a magyar kajak-kenu küldöttség egyik legfiatalabb tagja az Óbudai Egyetem hallgatója, aki Fejes Dániellel párban a kenu kettesek olimpiai aranyáért küzd majd.

Balla Virág – A SZIE végzős hallgatója háromszoros Európa-bajnok kenus, mellette háromszoros világbajnoki ezüstérmes. Tokióba is éremért utazik.

Érdi Mária – Második olimpiáján vesz részt a BCE hallgatója, aki a vitorlázók Laser Radial hajóosztályában indul. Az ifjúságiak között sokszoros világbajnok, most már a felnőttek között bizonyíthatja rátermettségét.

Gulyás Michelle – Jó előjelekkel készül első olimpiájára az NKE-n tanuló öttusázó: idén nyert már világkupát, világbajnokságon szerzett bronzérmével pedig megváltotta a jegyét Tokióba.

Gyurátz Réka – A Testnevelési Egyetem hallgatója kalapácsvetésben szeretne döntőbe kerülni. Korábban két universiadén is részt vett, legutóbb 2019-ben negyedik helyen végzett. Hatszoros magyar bajnok és ifjúsági világbajnok (2013-ban).

Halász Bence – Az ELTE-SEK hallgatója a magyar kalapácsvetők nagyszerű hagyományát folytatná Tokióban, amire minden esélye megvan az Eb- és vb-bronzérmes sportolónak.

Jansik Szilárd – A vízilabda-válogatott oszlopos tagja az Edutus Egyetem hallgatója, első olimpiájára készül

Kapás Boglárka – Már a negyedik olimpiára készül az ELTE hallgatója, Rióban 800 méteres gyorsúszásban szerzett bronzérmet, Tokióban 200 méter pillangón indul, mint a szám világbajnoka.

Karakas Hedvig – A Testnevelési Egyetemet képviseli a korábbi junior Európa- és világbajnok cselgáncsozó, aki 2020-ban Európa-bajnoki címet is szerzett, amivel az év női sportolója lett. A tokiói már a harmadik olimpiája lesz.

Keszthelyi Rita – A női vízilabda-válogatott egyik legrutinosabb tagja a TE hallgatója, aki egyszer már felért a csúcsra (2016, világbajnok)

Kozák Luca – 100 méteres gátfutásban tavaly országos csúcsot döntött, az idei fedett pályás Európa-bajnokságon nyolcadik lett. Olimpián először szerepel a Debreceni Egyetem hallgatója.

Kreiss Fanni – A Semmelweis Egyetemen tanul a női tőrcsapat tagja, aki Universiadét már tudott nyerni.

Leimeter Dóra – A női vízilabda-válogatott tagja az ELTE PPK sportszervező szakos hallgatója, aki a 2020-as budapesti Eb-n bronzérmet szerző csapat tagja volt, most Tokióban is szeretnék megmutatni, hogy mit tudnak.

Lucz Anna – A BGE kajakosa a világkupákon és a hazai válogatókon már bizonyított, most viszont Tokióban is szeretné odatenni magát.

Major Veronika – Eb-bronzzal melegített a fiatal sportlövő az olimpiára. A PTE hallgatója első olimpiájára készül, két számban (légpisztoly és 25m pisztoly) indul.

Márton Anna – Számos éremmel büszkélkedhet az ELTE PPK-n végzett kardvívó, volt Európa-bajnoki ezüstérmes, a világbajnoki bronzérmes. A tokiói lesz az első olimpiája.

Olasz Anna – A Debreceni Egyetem hallgatója idén már szerzett Eb-ezüstöt a nyílt vízi úszók 10 km-es versenyében, az olimpián is ebben a számban láthatjuk majd.

Pásztor Flóra – A TE hallgatója a juniorok között már szerzett érmet világversenyen. A tőrcsapattal nagyot alkotna, és egyéniben is minél messzebb jutna első olimpiáján.

Pekler Zalán – A BGE hallgatója a légpuskások mezőnyében, valamint puska összetettben indul.

Péni István – Nagyszerű formában várja az olimpiát a BCE-en tanuló sportlövő, aki a botrányok elcsitulása után már a felkészülésre koncentrál.

Pigniczki Fanni – Húsz év után ő az első magyar induló ritmikus gimnasztikában. Jelenleg a TE-n ritmikus gimnasztika szakedzőnek tanul.

Rasovszky Kristóf – A Pannon Egyetem hallgatója a nyílt vízi úszók között szeretne érmet nyerni, amire korábbi eredményei alapján meg is van minden esélye.

Siklósi Gergely – A 21 éves párbajtőröző 2019-ben, a budapesti világbajnokság megnyerésével robbant be a köztudatba. Az ELTE PPK sportszervező szakos hallgatója Tokióban is szeretne csúcsra érni.

Takács Kincső – Balla Virággal alkot nagyszerű kenupárost a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója, aki Tokióban is érmet szeretne szerezni.

Tóth Krisztián – Jó formában várja az ötkarikás játékokat a Testnevelési Egyetemen tanuló cselgáncsozó, hiszen idén a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon is bronzéremmel zárt.

Tóth Lili Anna – 3000 méteres akadályfutásban indul a Corvinus Egyetem hallgatója, aki utánpótlás versenyzőként vezette a szám európai korosztályos ranglistáját, a felnőttek között is szeretné megállni a helyét.

Valter Attila – Az Eszterházy Károly Egyetemen végzett bringást aligha kell bemutatni. A Giro d’Italián mutatott fantasztikus formáját reméljük Tokióban is láthatjuk.

Vámos Márton – A vízilabda-válogatott egyik legrutinosabb játékosa az Edutus Egyetem hallgatója, aki a világ- és Európa-bajnoki címe mellé egy olimpiai aranyat is szívesen szerezne…

Venyercsán Bence – Az ELTE ÁJK hallgatójának ez már a második olimpiája lesz. Az egyik leginkább embert próbáló számban, 50 km-es gyaloglásban indul. Rióban egyedüli magyarként tudta befejezni a gyilkos futamot.

 

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn