Ekler Luca világrekordja a tokiói olimpia előtt

Ekler Luca világrekordja a tokiói olimpia előtt

Pályafutása első paralimpiájára készül a Testnevelési Egyetem hallgatója, Ekler Luca, aki remek előjelekkel várja a tokiói játékokat. A lengyelországi Bydgoszczban megrendezett paraatlétikai Európa-bajnokságon három érmet nyert, és távolugrásban beállította saját világrekordját – írja a Testnevelési Egyetem honlapja.

Mint korábban megírtuk, nagyszerű eredményekkel indította a szezont a magyar paraatlétika egyik legsikeresebb sportolója, a Testnevelési Egyetemen tanuló Ekler Luca, aki világbajnoki címével már korábban kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra.

A világ- és Európa-bajnok magyar sportoló ezúttal a Bydgoszczban megrendezett paraatlétikai Európa-bajnokságon remekelt, és három éremmel „melegített” Tokióra. Luca először ezüstérmet nyert a 100m T38-as kategóriában, majd távolugrásban 551 cm-es saját világcsúcsát beállítva megvédte Európa-bajnoki címét. Az egykori fedett pályás Európa-bajnok távolugró, Szalma László tanítványa az utolsó versenynapon is remekelt: a világ idei legjobbjával nyert 400 méteren.

Ekler Luca kivételes tudását bizonyítja, hogy több versenyszámban is rajthoz áll a japán fővárosban, és mindegyikben kimagasló eredményt szeretne elérni. Kiemelte, hogy nem elsősorban az érmek számában gondolkodik, hanem abban, hogy túlszárnyalja addigi legjobb eredményét.

A 2019-es esztendő legjobb magyar női parasportolójának megválasztott atléta a Testnevelési Egyetem szerzett rekreációszervező-egészségfejlesztő diplomát, és jelenleg – szintén a sportegyetemen – edzői mesterképzésre jár.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: Ekler Luca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn