Félezren teljesítették az 5vös 5km-t

Félezren teljesítették az 5vös 5km-t

Szoros versenyt hozott a férfiaknál a Eötvös Loránd Tudományegyetem 40. alkalommal megrendezett ikonikus futóeseménye, az 5vös 5 km, amelyen csaknem félezren vállalták, hogy lefutják a távot. A nőknél Semmelweis-, a férfiaknál ELTE-s siker született.

Olvasási idő: 1,5 perc

Közel ötszázan vettek részt a szeptember 23-án, csütörtökön megrendezett 5vös 5km elnevezésű futóversenyen, amelynek – mint mindig – az ELTE lágymányosi kampusza adott otthont, immáron negyvenedik alkalommal. A rendezvény célja, hogy megmozgassa az egyetemi és budapesti polgárokat, kiemelten az ELTE-s hallgatókat, oktatókat és újbudai lakosokat. A futóviadal része volt az UNESCO által a világ minden országában megrendezett International Day of University Sport nemzetközi programsorozatnak, vagyis az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának (IDUS).

A több kategóriában megrendezett versenyen összesen 310 férfi és 160 nő vállalta a kihívást. A rajtlistát böngészve hamar kiderült, hogy nemcsak ELTE-sek kaptak kedvet a futáshoz és a versenyzéshez, hanem a Semmelweis Egyetem, a Testnevelési Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem és az Állatorvostudományi Egyetem diákjai és alkalmazottja is.

Rendkívül izgalmasan alakult a férfi verseny befutója: mindössze egyetlen másodperc döntött az ELTE-s Kasoly Benedek javára, aki remek időeredménnyel ért célba az ugyancsak ELTE-s Iván Levente előtt. A harmadik helyen a szintén ELTE-s Vásárhelyi Máté végzett. Hatodik helyen zárt az ugyancsak ELTE-s Venyercsán Bence, aki 20. lett a tokiói olimpia 50 kilométeres gyaloglóversenyén.

„Amikor a célegyenesbe értünk, elkezdtünk sprintelni – meséli Kasoly Benedek, a Központi Sportiskola futója – Mivel 800 méteren versenyzek, nagy a végsebességem, aminek most is hasznát tudtam venni. Jó volt a tempó, a mezőny nekem megfelelő iramot ment. Amikor a verseny előtt a rajtlistát böngésztem, úgy éreztem, esélyes vagyok a győzelemre. Büszke vagyok erre az első helyre, még akkor is, ha nem ez volt életem legfontosabb kihívása. Remek, kifejezetten családias hangulatban folyt a viadal, ezért is tértem vissza két év után.

A nőknél a Semmelweis Egyetem (SE) hallgatója, Erdélyi Katinka győzött, 18 másodperccel megelőzve a BEAC atlétáját, Tüttő Júliát. A dobogó harmadik fokára a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) diákja, Németh Luca állhatott fel. Csak érdekességképpen: az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola tanulója, Huszár Enikő Luca 5. lett a 160 fős mezőnyben.

A 40. 5vös 5km végeredménye:

Férfiak

  1. Kasoly Benedek (ELTE)
  2. Iván Levente (ELTE)
  3. Vásárhelyi Máté (ELTE)

Nők:

  1. Erdélyi Katinka (SE)
  2. Tüttő Júlia (BEAC)
  3. Németh Luca (BCE)

A részletes eredményeket itt találjátok.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: 5vös 5kkm Facebook-oldala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn