Idén is itt az IDUS!

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját idén is szeptember 20-án tartják, lássuk, hogy milyen programok közül választhattok!

Olvasási idő: 1,5 perc

 

2016-ban jelölte ki az UNESCO az egyetemi sport nemzetközi napját, hogy ezzel elősegítse az egyetemek és tágabb környezetük együttműködését a sport, a testmozgás és az egészséges életmód segítségével. Az IDUS nemcsak sportesemények sorozata, hanem egy olyan platform, ahol megoszthatunk egymással ötleteket, jó példákat és lehetőségeket, amelyeket az egyetemi sport kínál.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) két nappal kitolja az eseményt, hiszen szeptember 22-én ünnepli az egyetem Szegedre kerülésének 100. évfordulóját. Az intézmény sportos napot hirdet a 100-as szám bűvöletében (https://www.facebook.com/events/2951734308465501/?ref=newsfeed): 100 perc futás váltóban, 100 km ergométeres evezés vár többek között a résztvevőkre, de találkozhatunk az egyetem olimpikonjaival is. Ezen az eseményen kapják meg díjaikat az SZTE100 kihívást sikeresen teljesítő hallgatók, dolgozók és öregdiákok.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Sárkányhajó Regattát szervez szeptember 18-ra az orfűi tóra, ahol dolgozók és hallgatók mérhetik össze tudásukat. Az eseményre ide kattintva tudtok jelentkezni.

Magyarországon további egyetemek csatlakoznak valamilyen programmal az ünnepléshez, érdemes követnetek az intézmények Facebook-oldalát.

Kövessétek a FISU oldalát is, hiszen ők is igyekeznek feldobni az ünneplést, fotópályázatot hirdettek: mutassátok meg, hogy milyennek látjátok az IDUS-t (https://www.instagram.com/p/CTE8heGotWI/).

 

Szöveg: Janzsó Miklós
Fotó: FISU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn