Így mozogtatok kétezer-húszban

Így mozogtatok 2020-ban

A vírushelyzet miatt május 13-án, fennállása során először online formában tartotta éves közgyűlését a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség. Az esemény végén bemutatták azt a rövid videómontázst, amely ízelítőt ad abból, hogy a járvány idején hogyan mozogtatok kétezer-húszban.

Olvasási idő: 1,5 perc
Videó megtekintésének ideje: 5 perc

Koronavírus-járvány ide, koronavírus-járvány oda, a magyar felsőoktatási intézmények hallgatói ügyeltek arra, hogy a kijárási korlátozás ideje alatt, illetve az edzőtermek és uszodák zárva tartása ellenére is megmozgassák testüket. Legalábbis erről tanúskodik az a rövid videómontázs, amelyet a hazai egyetemek által küldött képekből és filmrészletekből állított össze a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség.

Jó látni, hogy a vírushelyzet ellenére is milyen sokan döntöttetek a rendszeres testmozgás mellett, és ha kellett, a Teamsben mutattátok meg: „Ép testben ép lélek”. Bebizonyosodott, hogy táncolni, erősíteni, súlyokat emelni, kardiózni és jógázni az online térben is lehet, a pingpongozáshoz pedig elég egy íróasztal is. Ha éppen nem volt kéznél súlyzó, sokan ásványvizespalackot ragadtatok, és akkor sem jöttetek zavarba, ha szobabiciklire kellett pattannotok. A járvány alatt szerencsére akadtak olyan hónapok is, amelyekben újra a szabad ég alatt sportolhattunk, és végre közösen edzhettünk.

Ennél többet azonban most nem árulunk el, nézzétek meg a videót! Köszönjük, hogy a járvány alatt is kitartottatok, és nem felejtettetek el mozogni. Hamarosan újra találkozunk az edző- és tornatermekben és az egyetemi sportrendezvényeken.

Ti vagytok a jövő!

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: freepik.com
Videó: Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn