Indulnak a bajnokságok – egyetemi csapatokkal

Idén is több első osztályú bajnokságban indulnak egyetemi csapatok, többen akár címekre is esélyesek. Lássuk, kik ők, és mit várhatunk tőlük az idei szezonban!

Olvasási idő: 2 perc

A most kezdődő szezonban is érmekért küzd a MAFC-BME férfi röplabda csapata. Az Extraliga előző szezonjának bronzérmese jól erősített a nyáron, a vezetőedzői poszton viszont nem történt változás, a 2021/2022-es szezonban is Nagy Péter irányítja a műegyetemieket. A csapat célja továbbra is a dobogó, mind az Extraligában, mind a Magyar Kupa küzdelmeiben. A másik egyetemi csapat, a nyári szünetben legjobbját elveszítő (Hubicska Patrik Kaposvárra igazolt) DEAC viszont az Extraliga-tagságát szeretné megőrizni. A rajton rögtön az előző szezon bajnoka, a Pénzügyőr SE ellen bizonyíthat a debreceni csapat. A csapat az első mérkőzését idegenben a Dunaújváros ellen játssza, október 17-én. A nőknél a TFSE az NB I-ben vitézkedik majd ebben a szezonban, és ismét a Gödöllő ellen csatázhat a feljutásért.

A jégkorongozók legmagasabb osztályú küzdelmeiben ismét ott lesz a DEAC: az előző szezonban az elődöntőig jutó és ott a Brassó elleni párharcban alulmaradó debreceniek célja az idei szezonban a döntőbe jutás lehet. Ehhez jól igazoltak, a sokszoros magyar válogatott Gőz Balázs mellett több rutinos külföldi játékos is érkezett a csapathoz. A debreceniek már túl vannak több edzőmérkőzésen és egy szlovákiai túrán, első tétmérkőzésüket a szuperkupában az FTC ellen játsszák szeptember 11-én.

Idén sem lesz kosárlabda-bajnokság egyetemi csapatok nélkül: a férfiak küzdelmeiben ismét ott lesz a DEAC, az előző szezon negyedik helyezettje, valamint a debrecenieket a bronzpárharcban legyőző SZTE-Szedeák együttese, míg a nőknél ismét ott találjuk a ELTE BEAC Újbuda, a Ludovika-FCSM Csata, a PEAC-Pécs, a TFSE-MTK valamint az Uni Győr Mély-Út együtteseit, mindegyik csapat a playoff-szereplésre pályázik.

A csonka előző szezonban bronzérmes lett a DEAC első osztályú floorballcsapata, amely az idei szezonban ismét dobogóra szeretne állni. A debreceniek a futsal NB I-be is adnak csapatokat: női és férfi együttesük is a legmagasabb osztályban szerepel, ahogy egy másik egyetemi alakulat, a TFSE is. A férfiak küzdelmei már megkezdődtek, a DEAC két mérkőzés után hibátlan, a TFSE pedig épp a DEAC-tól kapott ki eddigi egyetlen mérkőzésén. A nők küzdelmei szeptember 18-án kezdődnek.

Ne feledkezzünk el a vízilabdázókról sem: a női bajnokságban ismét ott lesz az előző szezon ezüstérmese, a több olimpiai bronzérmessel felálló Dunaújvárosi Egyetem, és ismét az első osztályban szerepelhet az SZTE-Szeged csapata.

Szöveg: Janzsó Miklós
Fotó: deac.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn