Kidolgozott izmok, szép gyakorlatok a testépítő és fitnesz MEFOB-on

Kidolgozott izmok, szép gyakorlatok a testépítő és fitnesz MEFOB-on (Kardos Gergely)

A magyar testépítés és fitnesz legjobbjai ezúttal a MEOFB-on mutathatták meg magukat, három kategóriában.

Olvasási idő: 2,5 perc

Idén is három kategóriában rendezték meg a testépítő és fitnesz MEFOB-ot, melyen kilenc egyetem tíz hallgatója vett részt. Mindhárom kategóriában (női fitnesz és bikini fitnesz, valamint Men’s physique) az adott szakág kiválóságai vetélkedtek egy nagyon jó hangulatú versenyen, hiszen nemcsak a MEFOB-ot, hanem a magyar bajnokságot is most rendezték, a versenyzők több kategóriában is színpadra állhattak.

Kidolgozott izmok, szép gyakorlatok a testépítő és fitnesz MEFOB-on (Széchenyi Ágnes)

A nők fitnesz (két részből áll a verseny, előbb egy akrobatikus és táncos elemekből álló produkciót kellett bemutatniuk a résztvevőknek, majd pedig egy testfordulóval mutatták meg a zsűrinek a kategóriában elvárt fizikumukat) kategóriájában két induló volt, a szakértő zsűri Széchenyi Ágnes (ELTE) teljesítményét látta jobbnak a tavalyi világbajnokságon meglepetésre ezüstérmet szerzett Ilosvay Viktóriáénál (BME). A győztes így értékelt a verseny után: „Az idei MEFOB verseny az első megmérettetésem volt első éves egyetemi hallgatóként. Büszke vagyok, hogy képviselhettem a versenyen az egyetememet és az egyesületemet. Nehéz verseny volt számomra, mert ellenfelem, Ilosvay Viki a világbajnokságon már legyőzött. Úgy érzem erre a versenyre sikerült magam összekapni mint gyakorlatban, mint pózolásban. Örülök neki, hogy sikerült a kitűzött célt elérnem és büszke vagyok magamra!

A férfiaknál szintén ketten mutathatták be tökéletesre gyúrt testüket a Men’s Physique kategóriában, itt Kardos Gergelynek (BCE) sikerült a legjobb formába hoznia magát, de a második helyezett Lauer Levente (MATE) is élete formájában volt, így az ezüstérem számára is arannyal ért fel. Kardos Gergely a verseny értékelése mellett a felkészülésről is mesélt honlapunknak: „Nagyon színvonalas versenyt rendezett a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség, megtiszteltetés volt számomra színpadra állni és az egyetememet képviselni. A felkészülésem munka és tanulás mellett igencsak fárasztó, de ez a sport az igazi szenvedélyem és minden belefektetett perc öröm számomra. Sikerült azt a fizikumot prezentálnom, amire készültem, amire nagyon büszke vagyok.” A MEFOB-győzelem mellett bezsebelte a junior és a felnőtt magyar bajnoki címeket is, hamarosan pedig a spanyolországi junior világbajnokságon szoríthatunk neki.

Kidolgozott izmok, szép gyakorlatok a testépítő és fitnesz MEFOB-on (Borbély Vivien)

A legnépesebb a nők bikini fitnesz kategóriája volt hat indulóval, akik egyszerre és külön-külön is színpadra álltak, hogy bemutassák a zsűrinek a kategória elvárásainak megfelelően kidolgozott izomzatukat. Ez pedig Borbély Viviennek (TE) sikerült a legjobban, aki nemcsak a MEFOB-győzelmet szerezte meg, hanem a magyar bajnoki címért járó serleget is hazavihette. „Jobban örülök a MEFOB-győzelmemnek, mint az országos bajnoki címemnek” – jelentette ki, majd értékelte egész évi teljesítményét. „Amióta a Testnevelési Egyetemre járok, az volt a vágyam, hogy aranyérmet szerezzek a TE-nek az egyetemi testépítő- és fitneszbajnokságon, és ezáltal beírjam magam az intézmény történelemkönyvébe. A tavalyi MEFOB-on nem szerepeltem jól, mert nem az erőviszonyoknak megfelelően készültem. Utána összekaptam magam, sokat izmosodtam, jobban odafigyeltem a szárazságra, és a pózolásban is rengeteget javultam.” Második helyen Kemecsei Szonja (SZIE) zárt, a harmadik pedig Domina Fanni (METU) lett.

A teljes végeredmény itt olvasható.

Szöveg: Janzsó Miklós
Fotó: Fitness and Mass

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn