Nyáron se állj le a testmozgással! – Nyári sportolási lehetőségek a hazai egyetemeken

Nyáron se állj le a testmozgással! – Nyári sportolási lehetőségek a hazai egyetemeken

Hamarosan kezdődik a nyári tanítási szünet az egyetemeken, így legfőbb ideje, hogy képbe kerüljünk a sportolási lehetőségekkel kapcsolatban. Nézzük, milyen programokat kínálnak a nagyobb hazai felsőoktatási intézetek!

Olvasási idő: 2,5 perc

ELTE-BEAC

Aerobik

Júliusban sem áll le az élet az ország egyik legpatinásabb egyetemi sportklubjánál, a BEAC-nál. Az aerobik-szakosztály a nyár egyik legforróbb hónapjának öt napján színes programkínálattal várja az érdeklődőket. A mozogni vágyók szabadtéri és edzőtermi edzések, valamint kisebb intenzitású, pörgős tréningek közül választhatnak. A nyári edzéslehetőségekkel kapcsolatos információért kattints ide!

Spinning

Július 6-tól heti két alkalommal, kedded és csütörtökön, az egyetem Bogdánfy utcai sporttelepén vehettek részt a BEAC spinningedzésein, amelyek iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy érdemes időben jelentkeznetek. Külsősöknek a négyalkalmas bérlet ára 5400 forint, ELTE-seknek és kerületi lakosoknak 4200 forint. Jelentkezés itt.

Kép ide: Nyáron se állj le a testmozgással! – Nyári sportolási lehetőségek a hazai egyetemeken_1

Fitnesz és testépítés

Ha TRX-, súlyzós intervall vagy súlyzós erőedzésekre, illetve funkcionális tréningekre vágysz, keresd fel az ELTE-BEAC erőnléti és fitneszszakosztályának Facebook-oldalát! Remek edzői gárda várja a testüket jó hangulatban formálni vágyókat, és aki még ennél is többet óhajt, jelentkezzen az egyetem fitnesz-edzőtáborába. Fontos, hogy a védettségi igazolványt semmiféleképpen se felejtsétek otthon!

Órarend:

Súlyzós intervall edzés: H-Sz-Cs 18.00 (BEAC 4-es pálya)
Funkcionális tréning: H-Sz 18.00 (BEAC 4-es pálya)
TRX: H-Sz 18.00 (BEAC 4-es pálya)
Súlyzós erőedzés: H-Sz-Cs 19.00 (BEAC kiskondi)

Vívás

A párbajtőr iránt érdeklődők Pap Jenő vívómester vezetésével nyári edzőtáborban vehetnek részt július 5. és 23. között heti három alkalommal, hétfőn, szerdán és pénteken. A regisztrációs díj mindössze 6000 forint, s ennek fejében korlátlan számban látogathatjátok az edzéseket. Részletekért katt ide.

BME

A Budapesti Műszaki Tudományegyetem Sportközpontja széles programkínálattal várja a nyáron is sportolni vágyókat. Legyen szó konditermi edzésről vagy teniszről, érdemes felkeresnetek az egyetem sportközpontját. Részleteket a BME sporttelep honlapján, valamint a sportközpont Facebook-oldalán találhattok. Kedvcsinálónak nézzétek meg a sportközpontot és annak szolgáltatásait bemutató rövidfilmet!

PTE

Rendszeres nyári gyalog- és bringatúrákat szervez a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A járványügyi helyzetre tekintettel a túrákat kisebb létszámú csoportokban tartják, ezért mindenféleképpen érdemes időben jelentkeznetek. A túrák mellett zenés tornán, honvédelmi sporttáborban és tájoló túrasorozaton is részt vehettek.  A részletekért keressétek fel az egyetem sportirodájának weboldalát!

Nyáron se állj le a testmozgással! – Nyári sportolási lehetőségek a hazai egyetemeken

PE

Nyár közepén, új helyszínen nyitja meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem új konditerme, a Brick Zone, így búcsút inthetünk a régi, a helyiek körében „békondi” néven ismert edzőteremtől. Az új konditerem megjelenésében a hagyományt és az ipari stílusú dizájnt ötvözi, ezért már a látvány miatt is érdemes felkeresnünk a helyet. A költözködésről készült kisfilmet ide kattintva tekinthetitek meg.

SE

Július 5-ig jelentkezhettek a Semmelweis Egyetem jóga- és életmódtáborába, amelyet július 12. és 16. között, minden nap 7.15 és 17 óra között tartanak. A programban jógaórák, jógikus életmóddal kapcsolatos előadások, a stressz kezelésére alkalmas technikák gyakorlása, valamint mentálhigiéniés foglalkozások szerepelnek.

Nyáron se állj le a testmozgással! – Nyári sportolási lehetőségek a hazai egyetemeken

A tábor helye az SE Testnevelési és Sportközpontja, a részvételi díj 5000 forint. Az eseményre ide kattintva jelentkezhetsz.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: freepik.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn