“Sosem volt még ilyen jó szezonkezdetem” – interjú Ekler Luca paraatlétával

Sosem volt még ilyen jó szezonkezdetem

Nagyszerű eredményekkel indította a szezont a magyar paraatlétika kiválósága, Ekler Luca (TFSE), aki szerint még nem volt ilyen jó szezonkezdete. Ekler Lucát az elmúlt időszakról és a felkészüléséről kérdeztük.

Olvasási idő: 2 perc

Lassan beindul a szabadtéri szezon, jönnek sorban a versenyek. Hogyan halad a paralimpiai felkészülésed?

A felkészülésem a tervnek megfelelően halad, edzőmmel Szalma Lászlóval készülünk az idei versenyekre. Jó formában érzem magam, már nagyon vártam, hogy újra versenyezhessek.

Mennyire hátráltatta a felkészülést a koronavírus-járvány, tudtál-e edzeni az elmúlt évben?

Szerencsére a járvány csak minimálisan befolyásolta a felkészülésemet. Rövid ideig kellett az edzőm nélkül más környezetben edzenem. Hazaköltöztem Szombathelyre, ahol a testvéreimmel, akik szintén sportolók, tartottuk egymásban a lelket, sokat edzettünk együtt kreatívan, mindig ott, ahol éppen tudtunk.

Vannak-e már versenyek, amelyeken fel tudod mérni, hol tartasz a felkészülésben?

Április közepén Olaszországban jártunk egy világkupa-versenyen, ahol 200 és 400 méteren indultam. Biztató időket futottam, de a szabadtéri szezon kezdetét inkább a mostani hétvégén, Debrecenben a csapatbajnokság elődöntője jelentette. Végre a kedvenc számomban, távolugrásban is elindultam, és stabil teljesítménnyel idei legjobb eredményemet (567 cm) értem el.  Még sosem kezdtem ilyen jól a szezont. Emellett 4×100 méteres váltóban is futottam, valamint másnap 200 méteren egyéni csúcsot (26.49 mp)  javítottam. Elégedett vagyok az eredményekkel, és már nagyon várom a többi versenyt.

Mire számítasz Tokióban? Világbajnoki címed után sokan aranyesélyesként tekintenek rád…

Tokióban szeretném a legjobbamat nyújtani, és hogy az mire lesz elég, majd meglátjuk. Én mindent meg fogok tenni azért, hogy a versenyszámaimban (távolugrás, 100m, 400m) a lehető legjobb eredményt érjem el.

Mik a felkészülés további állomásai?

A következő verseny jövő hétvégén Budapesten lesz, amely után egy héttel indulunk majd az Európa-bajnokságra. A kontinensviadalt követően itthon készülünk tovább az év fő versenyére, a Paralimpiára.

Szöveg: Janzsó Miklós
Fotó: Ekler Luca (Instagram)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn