SZTE 100 motivációk

SZTE 100 motivációk

A tavalyi évhez hasonlóan idén is egészségmegőrző, a rendszeres testmozgást népszerűsítő online kihívást indított az Szegedi Tudományegyetem. A cél, hogy a vállalkozó kedvűek futva, bringázva vagy túrázva minimum száz kilométert teljesítésnek a szorgalmi időszak végéig. A lentebb beágyazott videóban megnézhetitek, hogyan buzdítanak testmozgásra a kampány résztvevői.

Olvasási idő: 1 perc
Videó megtekintésének ideje: 3,5 perc

Miután tavaly óriási sikere volt a karantén idején életre hívott SZTE Mozdulj! kampánynak, az ötlet gazdái úgy gondolták, idén is megismétlik a kezdeményezést. Akkor az egyetem hallgatói, dolgozói és korábbi polgárai is örömmel csatlakoztak a kihíváshoz, és együtt több mint 43 ezer kilométert futottak és tekertek. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy megkerülték a Földet.

A teljes egyetemi közösséget megmozdító kampányt ebben az évben is elindították, ám most – az egyetem százéves jubileumához kapcsolódva – 100 km-t kell teljesíteniük a résztvevőknek. Az SZTE 100 kihívást háromféleképpen pipálhatják ki az egyetem polgárai: futva, kerékpározva és túrázva. A cél, hogy a szorgalmi időszak végéig érjék el vagy minél jobban közelítsék meg a 100 km-t.

Az alábbi, a kampányt népszerűsítő videóból kiderül, miért fontos a sport és a rendszeres testmozgás, hogyan találhatjuk meg magunknak a legmegfelelőbb mozgásformát, továbbá az is, hogyan ösztökéljük magunkat és másokat a sportolásra.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: SZTE Sportközpont

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn