Újabb egyetemi hallgató szerzett olimpiai kvótát

Tóth Lili Anna akadályfutó – aki januárban záróvizsgázott a Budapesti Corvinus Egyetemen – nemrég kiharcolta az olimpiai részvétel jogát, így ő is tagja a tokiói játékokra utazó 19 fős magyar atlétikai küldöttségnek – írja a Budapesti Corvinus Egyetem Facebook-oldala.

Olvasási idő: 1.5 perc

A nyári olimpiai játékok közeledtével egyre több magyar sportoló – közöttük számos jelenlegi vagy nemrég végzett egyetemi hallgató – szerzi meg az olimpiai kvótát. Ezúttal a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi diákja, a 3000 méteres akadályfutásban jeleskedő Tóth Lili Anna harcolta ki az olimpiai részvétel jogát. Mint ismert, egy hete zárult az atléták olimpiai kvalifikációs sorozata, amelyet követően véglegessé vált a Tokióba utazó magyar atléták névsora.

Tóth Lili Anna az utolsó pillanatban váltotta meg repülőjegyét a japán fővárosba, méghozzá úgy, hogy az olimpiai ranglistáról került be az utazó keretbe. A fiatal tehetség első ötkarikás játékára készül, és különösen büszke lehet teljesítményére, legfőképpen annak tükrében, hogy két korábbi olimpikonunk, a kalapácsvető Pars Krisztián – aki a 2012-es londoni olimpián aranyérmet nyert – és Baji Balázs gátfutó sem tudta kiharcolni az ötkarikás részvételt.

Lili iskoláskorában eleinte a tanulásban jeleskedett, de hamar megismerkedett több sportággal is, aminek köszönhetően ugrókötelezésben országos iskolai bajnok lett. Öt év alatt számos sportágba kóstolt bele, s ekkor szerezte meg az alapokat a gátfutáshoz. Futóként csaknem ötven alkalommal nyert korosztályos magyar bajnokságot, 2017-ben pedig ezüstérmet szerzett a mezeifutó Európa-bajnokságon.

Ha tudni szeretnétek, milyen megrázkódtatás érte a 2017-es junior Európa-bajnokságon, hogyan mászott ki a gödörből, majd miképpen igyekezett megbirkózni a kihívásokkal az egyetemen és a rekortánpályán, olvassátok el a vele készült interjút!

„Azt üzenném, hogy higgyetek magatokban, mert többre vagytok képesek, mint amit gondoltok. Ha az ember keményen dolgozik a céljaiért, akkor lehet, hogy egyszer-egyszer elcsúszik vagy hibázik, de végül sikerrel jár. Talán ami a legfontosabb, hogy olyan célokért dolgozzatok, amelyekért tenni is szerettek, és amelyeket közben is élveztek. Az út szerintem sokszor fontosabb, mint maga a cél. Mert az a lényeg, hogy minden nap úgy érezzük, a helyünkön vagyunk, és azt csináljuk, amit szeretünk” – nyilatkozta Lili korábban a corvinusonline.blog.hu-nak.

 

Így veszi az akadályokat a rekortánpályán Tóth Lili Anna

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: corvinusonline.blog.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn