Ütős eredmények: Molnár Dávidra már a felnőttek között is figyelni kell!  

Ütős eredmények: Molnár Dávidra már a felnőttek között is figyelni kell!

A magyar bajnokság egyik legerősebb csapatánál, a PTE-PEAC-nál edződik és kap rendszeres játéklehetőséget az asztaliteniszező Molnár Dávid, a Pécsi Tudományegyetem sport- és rekreációszervezés szakos hallgatója, aki a korosztályos sikerek után a felnőttek között is bizonyítani akar.

Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt évtizedben Pécs magyar asztaliteniszezés egyik fellegvárává nőtt, a PTE-PEAC Kalo-Méh csapata rendre ott van a dobogón. A rutinos, korábbi válogatott Gerold Gábor és Demeter Lehel, valamint a szerb válogatott Pető Zsolt mellett ott van a gárdában Molnár Dávid is, aki tehetségével és szorgalmával kivívta, hogy a magyar asztalitenisz Extraligában a bajnokság egyik legjobb, jelenleg éllovas együttesében játsszon.

Dávid 2008-ban, hétéves korában kezdett el asztaliteniszezni, miután kedvet kapott a testvérétől, aki akkor már egyesületben játszott. Miután kipróbálta a sportágat, edzői rögtön látták, hogy tehetséges fiúról van szó. Így került a Nyírbátori ASE csapatához, melynek színeiben több komoly sikert is elért: az ifjúságiak között 2017-ben a Top 24-bajnokságot veretlenül végigjátszva söpörte be, de nyert Top 12 versenyt is. Mindkét aranyérmére nagyon büszke, ahogy arra is, hogy utánpótlás-játékosként kétszer is tagja lehetett a korosztályos Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatottnak.

Dávid jelenleg – ahogy írtuk – az Extraligában vitézkedik a PTE-PEAC Kalo-Méh együttesében: eddigi 29 mérkőzéséből 21-et megnyert, tehát van miről beszélnie:
“Eddigi legjobb szezonom a mostani, nagyon büszke vagyok arra, amit elértem, sőt túl is teljesítettem az elvárásaimat.” – mondja Molnár Dávid. – Itt a PEAC-nál nagyszerűek az edzéslehetőségek is, tehát minden adott a fejlődéshez” – teszi még hozzá. Csapatával nemcsak az Extraliga tabelláját vezeti, de bejutott az Európa-kupa döntő szakaszába is, amiben komoly szerepe van Dávid nagyszerű teljesítményének is, aki az STK Starr Croatia elleni találkozón legyőzte a sokszoros horvát bajnok Ronald Redjepet.
Nem okoz számára gondot az sem, hogy összeegyeztesse a tanulmányait az élsporttal, sőt az előbbiben is megmaradt a sport mellett, hiszen a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán tanul sport- és rekreációszervezés szakon. “Mindenképpen szerettem volna a sport mellett maradni, ezért jelentkeztem erre a szakra” – indokolja a választását.

Dávid csapattársaitól is sokat tanul, de példaképének a kínaiak sokszoros bajnokát Ma Longot tartja: “Fantasztikus eredményei ellenére nagyon alázatos sportember, mindenki számára példaértékű, amit az asztaliteniszben véghezvitt.”

Molnár Dávidnak természetesen komoly céljai vannak az asztaliteniszben: “Szeretnék folyamatosan fejlődni, hogy minél jobb játékos legyek, ennek érdekében pedig később erős bajnokságokban szeretnék játszani.”

Szöveg: Janzsó Miklós
Fotó: Molnár Dávid

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn