Online edzenek a medikusok is

“Sportoljunk együtt!” jelszóval indította útjára a Semmelweis Egyetem online edzéseit, amiket a link birtokában bárki követhet.

Olvasási idő: 1 perc

 

Az orvostanhallgatók számára most leginkább a koronavírus elleni küzdelem jelenti a prioritást, hiszen sokan önkéntesként már a frontvonalban állnak. Hogy fittek és motiváltak maradhassanak ebben a nehéz helyzetben is, a HÖK élő, online edzéseket szervezett és szervez folyamatosan.

A fennállásának 250-ik évfordulóját ünneplő egyetem Sportoljunk együtt! címen a Zoom-on keresztül közvetíti az edzéseket, melyek általában 60 perces köredzések, ahol nincs szükség másra, csak egy tornaszőnyegre és elég helyre a nappaliban. Az edzést Dunai Zita fitness-edző vezeti, aki az egyetemi sportnapon is már tartott hasonló workout-ot az érdeklődőknek. Heti két köredzésen lehet résztvenni, emellett a héten már jógaórán is lazíthattak érdeklődők. A program egyre csak színesedik, már van oktató aerobikra és zumbára is, így aki élne a lehetőséggel, bátran csatlakozzon!

Az eseményt itt követheted.

Nem lustálkodik az egyetem e-sport szakosztálya sem, hiszen már több, mint egy hete zajlik a Medikus StayatHome Kupa melyen League of Legendsben mérhetik össze tudásukat a csapatok, akik elsősorban a Semmelweisről érkeznek, de persze akadnak vendég csapatok is az ország más orvostudományi karairól (Pécs, Szeged) és izgalmas mérkőzéseket vívnak egymással, amiket Twitch-en keresztül bárki követhet, értő kommentálásban. A Semmelweis Esports Facebook-oldalon további infót találtok!

Kövessétek az SE-HÖK oldalát az update információkért!

 

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: freepik (nensuria)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn