A #maradjotthon idején is jó ELTE-s diáknak lenni

Egyre több felsőoktatási intézmény helyezi át sporttevékenységét a virtuális térbe, melyben az ELTE élen jár. Jógával, kardioedzésekkel és futás tanácsadással motivál mozgásra a kibertérben. A BEAC online sport kínálata nemcsak a hallgatók, de az ELTE dolgozói számára is elérhetők. 

Olvasási idő: 3 perc

 

Az ország egyik legpatinásabb egyetemi sportegyesülete: a Budapesti Egyetemi Atlétika Club (BEAC) egyike volt azon felsőoktatási intézményeknek, amely a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre reagálva azonnal a virtuális térbe helyezte át az egyetemi sportéletet. A #sportmindenkor program keretében március 23-tól több, BEAC-os edzők által bemutatott és vezényelt mozgásforma is elérhető a világhálón. Nézzük, melyek azok, amelyekbe egyetemi hovatartozástól függetlenül bárki bekapcsolódhat.

 

Aerobik edzések 

Március 23-án indult útjára kísérleti jelleggel a BEAC aerobik-program, amelynek keretében hétfőtől péntekig kiadós workout edzéseken vehetnek részt az élő adásba bekapcsolódók. A programpalettán – többek között – szerepel alakformáló kardioezdés és zumba, a gyakorlatokat pedig a legmenőbb (és legcsinosabb) aerobik edzők vezénylik. Tőlük a hétvégére még videós edzéstervet is kapunk, hogy ne álljunk le a mozgással akkor sem.

Ez itt Teréz csaknem egyórás zenés foglalkozása, ha valaki netán vissza szeretné nézni.

 

BEAC-jóga

Gerinc-, power, fasciális és Vinyasa Flow dinamikus jóga is szerepel a BEAC-jóga online programkínálatában. Mint tudjuk, ennek a mozgásformának is fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében, továbbá frissen tartja az elmét – a járványügyi helyzetben nagy szükséged lehet mindkettőre.

Tölgyesi Írisz, Dömény Kata és Horváth Viki várja az okostelefon- és a laptopképernyők előtt azokat, akik továbbra is a nyugalom mellett teszik le a voksukat. Próbáljátok ki, higgyétek el, nem fogtok csalódni!

Íme egy kis ízelítő, mire számíthattok, ha bekapcsolódtok a rendszeres BEAC-os online jógázásba.

 

 

Futótippek Csere Gáspártól

Aki kicsit másra vágyik, mint az aerobik és a jóga, kapcsolódjon be Csere Gáspár virtuális futóóráiba. Az egyesület riói olimpikonja, többszörös országos bajnok maratoni és félmaratoni futó ebben a mindenkit megviselő helyzetben sem hagyja magára a futás szerelmeseit.

A kitűnő sportember tuti tippekkel látja el az érdeklődőket, miként álljunk neki az edzésnek, miképpen melegítsünk be, és milyen higiéniás szempontokat tartsunk szem előtt sportolás közben. Gáspár három kategóriában: kezdőben, haladóban és gyorsulóban szolgál hasznos tanácsokkal. Felkészültségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy négyhetes edzéstervet állított össze.

 

 

Rekreáció vírus idején

Ha olvasnivalóra vágysz, és mentálisan is fel szeretnél töltődni, kövesd Varga Zoltán személyi edző cikksorozatát, amely bemutatja, hogyan tölthetjük szabadidőnket hasznosan a járvány alatt a lakáson kívül vagy belül. Első írásában hangsúlyozza, a rekreációnak elengedhetetlen szerepe van  a munkavégzőképesség helyreállításában, ami most kiemelten fontos, hiszen sokan a négy fal közé kényszerülnek, köztük olyanok is, akik a járványügyi helyzet következtében elveszítették munkahelyüket, vagy szabadságra kényszerültek.

 

Edzések az ELTE kollégistáinak

Bármilyen furcsán hangzik is, az ELTE-s kollégiumi sport annak ellenére sem áll meg, hogy kiürültek a kollégiumok. Csatlakozzatok a különböző Facebook-csoportokhoz, amelyekben a BEAC-os szakemberek digitális edzéseken mozgatnak meg benneteket a szokásos időpontokban. Az online erőnléti edzésekért katt ide.

 

Tippek az ELTE dolgozóinak

A program megálmodói nemcsak a hallgatókra, hanem az egyetem dolgozóira is gondoltak. Joggal, hiszen az oktatóknak és az adminisztrációt végző személyzetnek ugyanúgy szükségük van a testmozgásra – most és a hétköznapi körülmények között egyaránt.

Ezért a BEAC úgy döntött, hogy folytatja az ELTE dolgozói gerinctréninget, az aerobikot és a saját testsúlyos edzéseket – immáron a dolgozók közösségi oldalán. Ezen felül edzéstervekkel és futótippekkel igyekszik rendszeres testmozgásra sarkallni az „idősebb” korosztály képviselőit.

Hogy ne maradjunk sztársportoló instruktor nélkül, Csere Gáspár most is „besegít”. A remek sportember – figyelembe véve az egyetem dolgozóinak speciális igényeit – összedobott egy négyhetes edzéstervet, így aztán senki sem hivatkozhat arra, hogy ne tudna felkészülni a futófoglalkozásokra. A futótippek itt  követhetőek figyelemmel.

 

 

A részletes programleírásért, valamint az élő közvetítésekért és tanácsadásért kövessétek a BEAC hivatalos Facebook-oldalát!

Az új órarenddel kapcsolatos infókat itt találod.

Április 20-tól – csökkentett óraszámban – az ingyenes órák is tovább folytatódnak. Az órarendet ide kattintva éred el.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Forrás: beac.hu, a BEAC hivatalos Facebook-oldala
Fotó: beac.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn