„Meghatározó élményként a végtelen tanári támogatást emelném ki…”

Meghatározó élményként a végtelen tanári támogatást emelném ki

Örömmel vesszük, ha minél több magyar felsőoktatási intézmény kapcsolódik be az újonnan indult, egyetemi sporttal foglalkozó honlap, az unisport.hu szerkesztésébe. Ezúttal a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem frissen végzett hallgatójával, a jégkorong-világbajnok Pintér Hannával készült interjút olvashatjátok.

Pintér Hanna világbajnok jégkorongozó frissen végzett a BGE KVIK turizmus-vendéglátás szakán. Szerettük volna megtudni, mik a tervei a jövőben az egyetem után, valamint, hogy ezentúl milyen szerepet kap majd a sport az életében. Hannával korábban, a tanulmányai alatt is készítettünk interjút, amelyben az élsport és a tanulás összeegyeztetéséről kérdeztük, ezt ide kattintva tudjátok elolvasni.

Olvasási idő: 3 perc

Mesélj magadról! Mikor kezdtél el sportolni, és hogyan lettél jégkorongozó?

Az óvodával jártunk korcsolyaoktatásra, ahol az egyik oktatóm egy jégkorongcsapat utánpótlásedzője volt. Fél év korcsolyázgatás után küldött egy meghívót a szüleimnek, hogy szívesen látna a szuper-mini csapatában. Nem volt kérdés, hogy megyek. Így kezdtem el 5 évesen jégkorongozni. Emellett azért kipróbáltam az aikidót, az úszást, a vízibalettet és a táncot is. A jégkorongozás mellett a BGE KVIK turizmus-vendéglátás szakán tanulok. Szeretek kirándulni, fotózni, sportolni és a családommal lenni. Szerencsére nagy a család, így mindig van valami közös program.

Milyen érzés volt női jégkorongosként világbajnokságot nyerni?

Ez leírhatatlan érzés számunkra. Kiskorunk óta játszunk együtt a lányokkal. U18-as válogatottként is értünk már el együtt sikereket, de régóta célunk, hogy felnőttként is bejussunk a topcsapatok közé. Lányként is mindig nehéz volt érvényesülni ebben a sportban, de mi ráadásul fiúkkal játszottunk együtt. Talán mondhatom, hogy ezért is vagyunk „ütőképes” csapat, hiszen mi harciasabb játékhoz szoktunk hozzá a fiúk révén. Az idei hazai rendezésű világbajnokságon sokat segített nekünk a szurkolótábor, az, hogy teltház előtt játszhattunk, és a tévé is közvetítette a meccseinket. Korábban nem is gondoltunk rá, hogy valaha eljutunk idáig. A világbajnokság megnyerésével a világranglista kilencedik helyére kerültünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra és a stábra is, akik hozzásegítettek minket ehhez a sikerhez. Hihetetlen érzés.

Mi is nagyon gratulálunk! Visszatérve az egyetemhez: miért a turizmus-vendéglátás szakot választottad?

Ismerőseimtől sok pozitívumot hallottam az egyetemről, a vendéglátás területe pedig mindig is érdekelt. Így tudatosan választottam a BGE turizmus-vendéglátás szakát, ahol a szállásadás, az utazás- és rendezvényszervezés mellett a marketing, a pénzügy, a HR és a kontrolling alapjaival is megismerkedünk. Így gyakorlatilag minden alapot megkapunk ahhoz, ami egy sikeres vállalkozás elindításához kell.

Hogyan tudod összeegyeztetni a sportot és a tanulást?

Nehezen sikerül, de nem ijedek meg a kihívásoktól. Szeretek mindenben maximálisan teljesíteni. Sok időt kell szánnom a sportra, hogy szinten tartsam magam, de a tanulásban sem szabad lemaradnom, hiszen a jövőm szempontjából ez ugyanolyan fontos. Szerencsére az egyetem segít mindenben, így azt mondhatom, hogy az egyetemi éveim alatt könnyebben működik az élsport és a tanulás összeegyeztetése, mint a gimnáziumban.

Mi az, amire megtanított téged a sport?

Elsősorban alázatra, és arra, hogy amit el szeretnék érni, azért kőkeményen meg kell dolgoznom. Arra is megtanított, hogy ha valami nem sikerül, meg kell tanulni felállni, és csak a célomra koncentrálni.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Tudod már, hogy mivel szeretnél majd foglalkozni sportpályafutásod befejezése után?

Mindenképpen külföldre szeretnék menni nyelvet tanulni, a gyakorlat megszerzését követően pedig saját vállalkozást szeretnék majd elindítani. Pontosan nem tudom még, hogy hol és mit, de remélem, hogy az egyetem alatt ez is körvonalazódik majd.

Szöveg: Tavaszi Tilda
Kép:
Magyar Jégkorongszövetség / Szűcs Attila

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn