Futsal MEFOB-döntő: így látták a győztesek

Futsal MEFOB-döntő így látták a győztesek

Véget értek az egyetemi futsalbajnokság idei küzdelmei, amelynek során a nőknél és a férfiaknál is az ELTE Budapest együttese állhatott a dobogó legfelső fokára. A döntők után a győztes csapatok kapitányait kértük meg, árulják el, mi sikerük titka.

Olvasási idő: 3 perc

Férfiak

Elképesztő izgalmakat hozott a férfi egyetemi futsalbajnokság pénteki döntője, amelyben – 2019-hez hasonlóan – az ELTE Budapest és az ELTE SEK feszült egymásnak az aranyéremért. A történelem megismételte önmagát, hiszen a legutóbbi fináléban is ez a két együttes csapott össze, és akkor is fővárosiak kerültek ki győztesen a párharcból.

Tegyük gyorsan hozzá, nem akármilyen izgalmak közepette lett az ELTE Budapesté az elsőség: nem sokkal a rendes játékidő véget előtt a fővárosiak még 2–1-es vesztésre álltak, amikor lehozták kapusukat, és helyette egy mezőnyjátékost hoztak be. Bejött a húzás, hiszen Gémesi révén egyenlítettek, majd a hosszabbításban a győztes találatot is megszerezték.

„Címvédésre készültünk, és sikerrel jártunk – mondta Dunai András, a MEFOB-bajnok ELTE Budapest csapatkapitánya. – Edzőnkkel és az NB II-es csapat magjával nagyon sokat gyakoroljuk az öt a négy elleni játékot, és ez most kifizetődött. Ez már nem az első alkalom, hogy felálltunk a padlóról, és megfordítottuk a mérkőzését. Az egyenlítő gólunkat követően lélektani előnybe kerültünk, amivel ellenfelünk nem tudott mit kezdeni. Magunknak tettük izgalmassá a mérkőzést, az ELTE SEK jóformán a semmiből rúgott két gólt. Szerencsére a végén újra nagyot dobbant a pesti ELTE-szív, és ez röpített minket a dobogó legfelső fokára. Nem elégszünk meg ennyivel, s bár generációváltáson esünk át, jövőre is az első helyet célozzuk meg.”

Futsal MEFOB-döntő így látták a győztesek

A férfiak döntőjét itt nézhetitek meg.

A 2020/2021-es férfi egyetemi futsalbajnokság végeredménye:

  1. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
  2. Eötvös Loránd Tudományegyetem, SEK
  3. Miskolci Egyetem
  4. Budapesti Corvinus Egyetem

Nők

A női tornán is megismétlődött a 2019-es MEFOB-döntő, hiszen ezúttal is a Testnevelési Egyetem (TE) és az ELTE Budapest csapott össze. Két évvel ezelőtt a sportegyetem szoros meccsen nyert 2–1-re, így volt miért visszavágniuk az ELTE-seknek.

Ez a finálé azonban viszonylag simán alakult, bár az első félidő még szoros küzdelmet ígért. Sőt a második játékrész elején 3–2-re zárkózott a TE, ám ezután beindult az ELTE-henger, és időnként közönségszórakoztató játékkal az „ötvösösök” 7–2-re nyertek.

„Leginkább annak köszönhetjük sikerünket, hogy csapatként tudtunk működni – értékelt a találkozó után a győztes együttes kapitánya, az ELTE másodéves pszichológus hallgatója, Pinczi Anita. – Igaz, hogy legutóbb két éve találkoztunk, de a négyes döntőre jól összeálltunk. A meccs előtt arra számítottunk, hogy nagyobb ellenállást tanúsít a Testnevelési Egyetem, ami nem jelenti azt, hogy ellenfelünk gyenge volt. Próbáltuk azt játszani, amire edzőnk megkért minket, mi pedig betartottuk az utasításait. Azzal kerekedtünk ellenfelünk fölé, hogy jól megvalósítottuk a rövidpasszos játékot, és sokat tüzeltünk kapura. Azt pedig mindenki tudja, hogy lövésből lesz a gól. Örülök, hogy úgy hódítottuk el a bajnoki címet, hogy csapatunk fele kicserélődött, és nagyon keveset tudtunk együtt gyakorolni.”

A nők döntőjét itt nézhetitek meg.

A 2020/2021-es női egyetemi futsalbajnokság végeredménye:

  1. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
  2. Testnevelési Egyetem
  3. Pécsi Tudományegyetem
  4. Eszterházy Károly Egyetem

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn