Két nap sportolás után jöhet a bulizás – véget ért a debreceni Campus Sportfesztivál

Két nap sportolás után jöhet a bulizás véget ért a Campus Sportfesztivál

Két napon át három sportágban mérték össze erejüket hazai és határon túli egyetemi hallgatói a Debreceni Egyetem sportlétesítményeiben rendezett Campus Sportfesztiválon, ahová sportra kiéhezve érkeztek a résztvevők. A nyár közepén tartott rendezvény újabb bizonyíték arra, hogy uborkaszezonban is érdemes pörgetni az egyetemi sportéletet.

Olvasási idő: 3 perc

Július 20-án és 21-én sportoló egyetemistáktól voltak hangosak a Debreceni Egyetem sportlétesítményei. Három, a hallgatók körében igencsak népszerű sportágban, kispályás fociban, strandröplabdában és 3×3 kosárlabdában több mint 30 felsőoktatási intézmény 500 hallgatója versengett egymással az idei tanév egyetemi- és főiskolai bajnoki címéért. Az immáron 13. alkalommal megrendezett eseményre a határon túlról is érkeztek egyetemi hallgatók, bár a járványügyi helyzet miatt kevesebben, mint a korábbi években.

„Tavaly a pandémia miatt elmaradt a rendezvény, ezért idén az volt a fő célkitűzésünk, hogy le tudjuk bonyolítani – mondta Dékán Tamás főszervező. – A korábbi években ezrével vagy annál is többen jöttek el hozzánk, idén több mint ötszázan, ami a járványügyi helyzetre tekintettel jónak mondható. A résztvevők létszámának csökkenése azzal magyarázható, hogy számos határon túli egyetem hallgatója nem merte vállalni az utazást. Aki azonban eljött, rendkívül lelkesen vetette bele magát a sportolásba. Bár a Campus Sportfesztivál elsősorban tömegsportrendezvény, a résztvevők komolyan vették a küzdelmeket.”

Két nap sportolás után jöhet a bulizás véget ért a Campus Sportfesztivál

A fesztivál három sportága közül idén is a kispályás foci volt messze a legnépszerűbb, ami részben annak köszönhető, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség Grassroots-programja is támogatja a kezdeményezést. Így aztán minden egyetem a legjobb játkosaival érkezett a megméretésre. A főszervező kiemelte, a 3×3-as kosárlabdában a fővárosi hölgyek, strandröplabdában a nyíregyháziak, kispályás fociban pedig a debreceniek vitték a prímet.

Az erőfelmérők mellett különböző kiegészítő programokkal, többek között egészségügyi és sportkvízekkel is találkozhattak az érdeklődők.

„Ezekkel az volt a szándékunk, hogy a napközbeni sportolást követően este lehetőséget teremtsünk arra, hogy a sportolás és az egészségmegőrzés más aspektusaival is megismerkedhessenek a résztvevők. Ezek a kiegészítő programok ráadásul tökéletes alkalmat kínálnak a kapcsolatépítésre és az ismerkedésre is” – magyarázta Dékán Tamás. 

Két nap sportolás után jöhet a bulizás véget ért a Campus Sportfesztivál

Sokakban felmerül a kérdés, vajon nem lenne-e jobb szorgalmi időszakban rendezni meg a sportfesztivált.

„Amikor útjára indítottuk rendezvényünket, sokan nem értették, miért éppen a nyár közepére szervezzük, amikor üresek az egyetemek. Csakhogy a Campus Zenei Fesztivál kísérő eseményeként hamar népszerű lett az egyetemisták körében, és azt láttuk, hogy ebben a formában – bulizással egybekötve – igencsak életképes. Bízunk abban, hogy az uborkaszezonban is lehet ilyen volumenű tömegsportrendezvényt tartani, hiszen elsődleges célunk továbbra is a rendszeres testmozgás népszerűsítése és a közösségépítés” – zárta a beszélgetést a főszervező.

Két nap sportolás után jöhet a bulizás véget ért a Campus Sportfesztivál

A Campus Sportfesztivál eredményeit ide kattintva olvashatod el.

Sportolás után pedig jöhet a bulizás: július 25-ig a debreceni Nagyerdőben pörög a számos remek hazai előadót felvonultató Campus Fesztivál.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: Debreceni Egyetemi Sport Facebook-oldala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn