Még mindig a legjobbak között Cseh László

Még mindig a legjobbak között Cseh László

Utoljára versenyzett hazai medencében világversenyen Cseh László, jöhet az olimpia?

Olvasási idő: 1,5 perc

Véget ért az úszó Európa-bajnokság a Duna Arénában, ahol a magyar csapat 5 arany, 3 ezüst és 4 bronzéremmel zárt, de emellett sok remek teljesítményt láthattunk.

Megérkeztek a fiatalok is, de a rutinos versenyzőink is megmutatták, hogy hiba volna őket leírni. Főhet a kapitány, Sós Csaba feje az olimpiai csapat összeállításakor, különösen, ha Cseh Lászlóra gondolunk, aki a Duna Arénában megmutatta, hogy még mindig van benne tűz, még mindig képes jó időt úszni és kiharcolni az olimpiai részvételt.

A korábbi BME-hallgató és háromszoros Universiade-győztes  – 2011-ben Sencsenben 200 m pillangón, 200 és 400 m vegyesen nyert – Cseh nem kapta meg a kapitánytól a védettséget és az automatikus csapattagságot, hiszen az elmúlt időszakban nem tudta megközelíteni a 2019-ben úszott idejét (1:57.79 – ezzel simán ott lehetne Tokióban). Ám mostani 1:58.04-es ideje mindenképpen biztató, ezzel még 35 évesen is ott van az élmezőnyben.

Ahogy a szövetségi kapitány is fogalmazott, a döntés Cseh László kezében van: ő dönt, hogy vállalja-e a tokiói indulást – ez már az ötödik olimpiája lehet a rutinos úszónknak! A Nemzeti Sportnak Cseh azt nyilatkozta, hogy most kér némi gondolkodási időt, hogy feleségével és edzőjével átbeszéljék a helyzetét, és határozzon az olimpiai indulással kapcsolatban.

Szöveg: Janzsó Miklós
Fotó: MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn