Nem adják ingyen az egyetemi futsalbajnokság bajnoki címét

Nem adják ingyen a futsal MEFOB bajnoki címet

Csütörtökön és pénteken rendezik az egyetemi kispályás labdarúgó-bajnokság, a futsal MEFOB négyes döntőjét, amelyben a címvédők mellett sikerre éhes csapatok is pályára lépnek a fővárosi Ludovika Arénában. Ha van védettségi igazolványod, gyere ki a csarnokba, és szurkolj kedvenc csapatodnak!

Olvasási idő: 2,5 perc

Ha nem is napra pontosan, de június 10-én, csütörtökön lesz két éve, hogy legutóbb futsal MEFOB-döntőket rendeztek az Orczy-kertben lévő Ludovika Arénában. Tavaly a koronavírus-járvány miatt ugyanis elmaradt a futsal MEFOB négyes döntője, ezért (is) tartogat különös izgalmakat az idei final four, hiszen nem tudjuk, hogy a címvédők – a nőknél a Testnevelési Egyetem, a férfiaknál az ELTE Budapest – milyen formában és összetételben érkeznek a június 11-én és 12-én sorra kerülő küzdelmekre – csütörtökön tartják az elődöntőket, pénteken a helyosztókat –, ráadásul több csapat is győzelemre éhesen, és ami ennél is izgalmasabb, esélyesként érkezik a Ludovika Arénába, így kiélezett küzdelmekre számíthatunk.

Nők

A hölgyeknél a Testnevelési Egyetem (TE) címvédőként érkezik a négyes döntőre, mivel azonban két év tel el a legutóbbi final four óta, kérdés, mennyit változott a TE kerete, és mire lesz képes ezzel a játékosállománnyal. A sportegyetem legnagyobb ellenfele várhatóan ismét az ELTE Budapest lesz – ez a két csapat jól ismeri egymást, hiszen futsal MEFOB történetében már többször is találkoztak a döntőben.

„A Pécsi Tudományegyetemen régóta működik női futsal szakosztály, vagyis elmondhatjuk, hogy a Mecsekalján igenis van hagyománya az egyetemi kispályás focinak. Egerben is komolyan veszik a futsalt, amit jól bizonyít, hogy az utóbbi években az EKE többször is bekerült a négyes döntőbe, így a női ágon kiélezett küzdelemre számítok” – vélekedik Árendás Tamás futsal MEFOB-referens.     

Nem adják ingyen a futsal MEFOB bajnoki címet

A női futsal MEFOB elődöntőinek párosítása:

  • Június 10., csütörtök, 11.00: Testnevelési Egyetem–Pécsi Tudományegyetem
  • Június 10., csütörtök, 15.15: Eötvös Loránd Tudományegyetem–Eszterházy Károly Egyetem

Férfiak

Bár a címvédő ELTE Budapest hagyományosan jól szerepel a futsal MEFOB-okon, így kétségkívül ez a gárda a bajnoki cím egyik várományosa, mégsem lesz könnyű dolguk a fővárosiaknak, hiszen az ELTE Savaria Egyetemi Központ (ELTE SEK) is rendre beverekedi magát a legjobb négy közé. A Miskolci Egyetem (ME) mellett szólhat, hogy a borsodi fővárosnak az ME égisze alatt ütőképes NB II-es csapata van (MEAFC-Miskolc), míg Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) „sötét lónak” számít, hiszen jó ideje nem szerepelt négyes döntőben.

„Az újoncnak mondható Corvinus Egyetem mellett bejutott a négyes döntőbe két állandó résztvevő, az ELTE Budapest és az ELTE Savaria Egyetemi Központ is, és szokásához híven most is egységes csapattal érkezik a Miskolci Egyetem. Mind a négy intézménybe sok hallgató jár, így jócskán van merítési lehetőségük a szakembereknek” – mondja Árendás Tamás.

A férfi futsal MEFOB elődöntőinek párosítása:

  • Június 10., csütörtök, 13.15: Miskolci Egyetem–Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
  • Június 10., csütörtök, 17.15: Budapesti Corvinus Egyetem–Eötvös Loránd Tudományegyetem, SEK

Nem adják ingyen a futsal MEFOB bajnoki címet

A helyosztó mérkőzésekre június 11-én, pénteken kerül sor.

  • 10.00: női bronzmérkőzés
  • 12.00: férfi bronzmérkőzés
  • 14.00: női döntő
  • 16.00: férfi döntő

További részletekért látogassatok el a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség honlapjára, illetve Facebook-oldalára!

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség, ELTE-BEAC

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn